AS MENIGHETSSENTER


Hybelhuset med den karakteristiske funkisstilen ligger sentralt i Oslo, på grensen mellom bydelene Frogner og St.hanshaugen. Bare et steinkast unna NRK-huset, Bislett stadion og den populære handlegaten Bogstadveien ved Majorstua. Tre store vakre trær på hjørnet danner en hestesko rundt det lange leilighetsbygget fra 1960. Det funksjonalistiske rødlige mursteinbygget er tegnet av Heiberg og Sandvik arkitekter. 

Suhms gate 1A og 1B består av 36 hybelleiligheter. Gården eies av A/S Menighetssenter. Den daglige driften ledes av et styre i samarbeid med OBOS Eiendomsforvaltning og Daglig leder i Døves Menighet Oslo. I tilknytning til Suhms gate 1 ligger Døvekirken med tilhørende menighetslokaler og kontorer. 
Den gamle Døvekirken i Sofies gate (oppført ca 1894, i dag revet ned) var registrert som et kulturminne og hadde nummer 84048 i Riksantikvarens kulturminnebase. Styret i AS Menighetssenter 2020

Styreleder: Jon A. Vik
Nestleder: Ingrid Hoff Bodin
Medlem: Jarl Åge Tjørn
Medlem: David E. Fraser
1.Varamedlem: Andreas Fjelde
2.Varamedlem: Jan Åge BjørsethJan Åge


Ingrid


Jarl Åge


Andreas

Jon 

David


HISTORIEN OM HYBELBYGGET

Vi har i dag ingen historie om hvordan det rødlige mursteinsbygget oppsto.  Dersom det dukker opp noe informasjon om bygget i Suhmsgate 1, vil det bli presentert her.

Døvekirken (nabobygget)

Dette rødlige teglsteinsbygget i Fagerborggata 12 huser byens menighet for døve. Det ble tegnet av Bernt Heiberg, oppført i 1973 og innviet den 27.januar 1974.  Kirkerommet har 100 sitteplasser, og det hører til et frittstående klokketårn. Menigheten ble opprettet allerede i 1894, og menighetens historie fortelles på dette vedlegget. Menigheten holdt i en årrekke til i et kirkelokale som tidligere hadde vært bedehus for en frimenighet, i krysset Dalsbergstien / Sofies gate. Dette ble etterhvert funnet å være uegnet for formålet, og menigheten kjøpte eiendommen i Fagerborggata og oppførte dagens kirke. (Det gamle bygget ble revet i 1981, og et nytt er oppført i dets sted)
FAKTA OM SUHMSGT.1

Byggeår: 1960
Antall etasjer: 4

Antall 1-roms leiligheter: 28
Antall 2-roms leiligheter: 8
Størrelse 1-roms : 33 m2

Størrelse 2-roms : 44 m2
Sykkelbod i kjeller
Boder i kjeller
Felles vaskerom i kjeller
Felles tørkerom i kjeller
Bysykkel rett utenfor bygget
Kort avstand til trikk og buss
Korte avstander til shopping

Historien om Døves Menighet
Festskrift 100år 
Norske Kirkebygg
Første døveprest
Døves Menighet Oslo
Hvordan døvekirken ble til
 • Telefon:

  +47 918 54 284 (kun SMS)
 • Adresse:

  Fagerborggata 12
  0360 OSLO
 • Epost:

  jv259 (a) kirken.no